Diner en Blanc 2015

In het begin van de twintigste eeuw was de Rotterdamsche Tramweg Maatschappjj (RTM) met haar tramlijnen de belangrijkste vervoerder op Goeree-Overflakkee. Vanaf de kop van Schouwen was je via Flakkee al in 5,5 uur op Rotterdam Zuid! Veel trams en toebehoren uit deze tijd zijn verzameld in het RTM museum in Ouddorp. Zo is er onder andere nog een postwagon en een kampeerwagon te bezichtigen. Een groot deel van de collectie is nog in werkende staat en het museum is bereikbaar per spoor. In de zomermaanden is nog een heuse dienstregeling waarbij er langs het Grevelingenmeer met zowel een stoom- als een dieseltram gereden wordt. Zo ook tijdens het Diner en Blanc 2015. Na een ritje op de tram vond in de remise van het museum de derde editie van het diner, uiteraard volledig in het wit, plaats. De opbrengst is, mede als dank voor de gastvrijheid, geschonken aan het RTM museum.