Diner en Blanc 2017

Het Diner in Blanc in 2017 vond plaats in en rond molen ‘De Eendracht’ in Dirksland. Deze molen stamt uit 1846 en was tot ver in de jaren ‘60 van de twintigste eeuw nog in gebruik als maalbedrijf. Daarna volgde een periode van verval, gelukkig werd in de jaren tachtig de molen gerestaureerd tot in werkende staat. Van de 12 molens op Goeree-Overflakkee zijn er 11 onder beheer van de Molenstichting GO, en zo ook De Eendracht. De huidige molenaar vertelde tijdens het diner levendig over de molen en iedereen was welkom voor een rondleiding. De opbrengst van het diner is dan ook geschonken aan de molenstichting en uiteindelijk is de molen in 2018 opnieuw gerenoveerd. 

Het diner was een succes, onder de sfeervol uitgelichte molen baden de gedekte ronde tafels in kaarslicht. De tafels, gasten en bediening waren volledig in het wit. Op het menu stond onder andere goed gevulde bouillabaisse en vers bereide kreeften. Een bijzonder menu op een bijzondere locatie; de avond was een succes!