Huilende cliënten maar nu van blijdschap

“Ik zie alleen maar huilende cliënten, maar nu van blijdschap”, zegt een verzorgende in Nieuw Rijsenburgh. Vreugdetranen, omdat cliënten eindelijk weer even hun familie van dichtbij kunnen zien. Dit werd mogelijk dankzij de inzet van een hoogwerker.

Juist op het moment dat het welzijnsteam van CuraMare brainstormde over de inzet van een hoogwerker werd deze spontaan aangeboden. De eenzaamheid bij cliënten was opgemerkt door een lid van serviceclub de Ronde Tafel 118 Goeree-Overflakkee. Deze serviceclub wilde graag iets doen tegen die eenzaamheid en bedachten de inzet van een hoogwerker om familie dichtbij de cliënt te kunnen brengen. Met beide handen heeft het welzijnsteam dit aanbod aangegrepen.

“Het was een fantastische middag; voor ons een heel waardevol moment”, was één van de vele positieve reacties van familieleden. Zij werden op de hoogte gebracht van deze bezoekmogelijkheid en konden zich aanmelden. “Ik ben zó blij dat dit zwaaimoment in de hoogwerker te realiseren was voor ons. Wat wás het fijn om zo dicht bij elkaar te zijn, elkaar te verstaan en te zien… Heel erg bedankt”.

Drie volle dagen heeft Nieuw Rijsenburgh de hoogwerker gesponsord gekregen van de Ronde Tafel 118. De mannen van de serviceclub zijn als vrijwilliger via een rooster alle dagen komen helpen.
Welzijnscoaches Jelma van Oostenbrugge en Christi Romers vonden het een feestje om met hen samen te werken, maar vooral om deze waardevolle momenten voor de cliënten en hun familie mogelijk te maken. Bedankt leden van Ronde Tafel 118!
“Daarnaast een dikke pluim voor alle zorgmedewerkers die, naast hun gewone werk, hebben meegedacht en zorgden dat de cliënten op tijd op hun balkon zaten om de familie te ontmoeten.”