Diner en Blanc 2023

Na 3 jaar van afwezigheid heeft afgelopen zaterdag 10 Juni het Diner en Blanc weer plaatsgevonden. 

 

Het Diner en Blanc vond plaats op Hofstede Lust & Last in Sommelsdijk. De Hofstede beslaat totaal zo’n 10 hectare en het domein reikt van Sommelsdijk tot een heel eind richting de watertoren van Dirksland. 

De strak gedekte tafel stonden tussen de fruitbomen in de betoverende tuin van de hofstede. Vanuit de aangrenzende schuur, waar de keuken gesitueerd is, heeft RT118 de aanwezigen op een fantastisch menu geserveerd. In elk van de 4 gangen was minimaal 1 product verwerkt dat van de Hofstede zelf afkomstig is. 

De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan het Voedselbos van hofstede Lust & Last. Het voedselbos is een door Onno Mijs ontworpen productief ecosysteem naar het voorbeeld van een natuurlijk bos, met een grote diversiteit aan meerjarige, houtige soorten, waarvan delen (vruchten, zaden, bladeren, stengels, etc.) voor de mens als voedsel kunnen dienen. De natuur wordt in dit bos zo veel mogelijk de ruimte gegeven om zijn gang te gaan en zo een natuurlijk evenwicht te creëren. Hierbij wordt de lokale bevolking en scholen bij te betrekken; educatieve rondleidingen en chef-koks die zelf hun eigen super verse producten komen plukken, hoe gaaf is dat!